Kosár

Az ön kosara még üres

Házhozszállítás | Az ország teljes területén

A hullámok lágy tánca

A könyvről megjelent recenziók:

Kőszegi Viktória: Balatoni versbibliográfia jelent meg. Honismeret, XL. évf. 2012. 3. sz. 79.

Bihari Puhl Levente: A hullámok lágy tánca. Honismeret, XLI. évf. 2013. 2. sz. 75.

Elérhetőség: Készleten

2 500 Ft
"A magyar költészet balatoni verseinek bibliográfiája

A Balaton két évszázada ihleti meg újabb s újabb költőnemzedékek tagjait. Az újonnan fellépő, fiatal költők mindig tudtak és tudnak újat mondani a Balatonról és a Balatonnal – az életről, a mindenségről, a végső kérdésekről is.

A magyar költészet balatoni verseinek teljességéről bibliográfiát adni hatalmas feladat, mert az anyag szinte kimeríthetetlen, és napról napra bővül a repertoár. Teljességről – a szó szerinti értelemben – természetesen nem lehetett szó, már csak terjedelmi okokból sem, de hisszük, hogy minden jelentős, nagy költőnk és minden fontos balatoni vers helyet kapott bibliográfiánkban.

Jelen bibliográfia összeállításánál alapvető szempontnak tartottuk, hogy a balatoni költészeti anyag egészéről a kezdetektől, vagyis a XVIII. század végétől napjainkig műfaji és tematikai értelemben is a lehető legátfogóbb képet adhassuk.

Ennek érdekében arra törekedtünk, hogy minden korszak, így a klasszicizmus, a romantika, a biedermeier, a reformkor költészete, a kiegyezéstől az első világháború végéig terjedő időszak irodalma, a Nyugat alkotóinak művei, a Nyugat utáni nemzedékek, a koalíciós évek, az úgynevezett szocialista realizmus legjobb alkotásai, majd az ötvenes évektől napjainkig ívelő időszak minden iskolája, stíluskezdeményezése, értékes egyéni próbálkozásai helyet kapjanak.

Bibliográfiánk tartalmazza a versek költők szerinti jegyzékét és külön összesítésben az egyes nyaralóhelyekhez kapcsolódó műveket. Rónay György balatoni verseinek bibliográfiáját önálló fejezet tárgyalja.

A kötetet a balatoni költészetről szóló tanulmány vezeti be, és külön tanulmány mutatja be Rónay György Szárszó-költészetét."
Szerző Vasvári Zoltán
Kiadó Underground Kiadó
ISBN 978-963-08-3307-4
Kötés puha
Megjelenés éve 2012
Oldalszám 140
Szélesség (mm) 144
Magasság (mm) 204
Betekintő Nem
Rövid leírás A könyvről megjelent recenziók: Kőszegi Viktória: Balatoni versbibliográfia jelent meg. Honismeret, XL. évf. 2012. 3. sz. 79. Bihari Puhl Levente: A hullámok lágy tánca. Honismeret, XLI. évf. 2013. 2. sz. 75.