Posted on Hozzászólás most!

Egy tolvaj naplójáról

Kezdő tolvajként az ember kénytelen megtűrni, hogy mások dirigáljanak neki – feltéve persze, hogy a csapat vezetője tapasztaltabb is. Darius viszont legfeljebb idősebb volt nálam valamivel, de a nemesi sejhaja aligha izzadt még betörés izgalmában. Ha nincs Red, ez a félbolond fiú, aki végignézte a szülei halálát, talán Darius sem hagyja el soha kényelmes életét. Most mégis itt vannak velem, és épp készülünk nekivágni az első bevetésünknek, pontban éjfélkor.
Ez nem csak egy egyszerű kaland lesz, ez egy új élet kezdete. Olyan, ahol végre megmutathatom a tehetségemet: mindig gyorsnak és csendesnek kell lennem, akár ékszerrablással bíznak meg, akár iratok átírásával. Ráadásul az eszemre is szükség lesz végig: az őrök csak az első akadály, de a megbízó maga is véthet végzetes hibát. Már rég feltűnt valami, amire még a Tolvaj Kódex sem tér ki: ha nincs tiltás, szabad a rablás. Ha csak nullákat kell hozzáírni valamihez, attól még elhozhatom az aranyozott tollat, amivel átírtam, a reneszánsz festményt a falról, vagy akár… vagy akár azt a bizonyos medaliont.
Tovább

Posted on 1 hozzászólás

A humor nem lehet más csak ellenzéki.

Januárban megjelent egy könyv, Vigh Gyula: Szürkenyúl nem viccel!

Egy kávéházi asztalnál ülünk. Velem szemben egy szürkenyúl. Ilyen még sosem fordul elő velem. Azt sem tudom, mit kérdezzek.

– Talán, kérdezd meg, hogy vagyok?

– Oké! Hogy érzed magad?

– Köszönöm kérdésed, nagyon jól! Még alig múltam 65 éves, és hála az Underground kiadónak, már meg is jelent első könyvem. Ha ilyen szédületes ütemben haladok, 130 éves koromban jöhet a második!
Tovább

Posted on 3 hozzászólás

Efi világa – Interjú

“Elszakítottalak önmagamtól,
magam fölé helyeztelek,
és istennek neveztelek.”*

A nemrég megjelent, Egy csésze napfény című e-könyve kapcsán beszélgettem Efivel, Kovács Brigittával.

Kíváncsi vagyok, első kötetes szerzőként mi motivált abban, hogy az irodalmi pályára lépj?

Egész életemben azt kerestem, mi az, amibe képes vagyok olyannyira belefeledkezni, hogy teljesen megszűnik körülöttem a világ, s mindemellett másoknak is adhatok általa. Néhány éve felfedeztem, hogy ez a tevékenység az írás.

Tovább

Posted on Hozzászólás most!

Tündértitkok- hogyan kezdődött?

„Létezik egy ősi jóslat, mely megmentheti a tündérvilágot és ugyanakkor fenekestül felforgatja a 10 éves Emma életét. A varázslatos találkozások Tia felbukkanása után megállíthatatlanul követik egymást, egészen Tündérországig repítve hőseinket. Küldetésük teljesítése azonban számos akadályba ütközik. Vajon sikerül Emmának és barátainak kézbesíteni az üzenetet és leleplezni a gonosz Reficult még mielőtt felborul az időegyensúly?”
Tovább

Posted on Hozzászólás most!

Nemcsak szavak – Ligeti Zsuzsa könyvei

Grafikáimmal a pillanat varázsát akarom megragadni. Különösen érdekel a mozgás megjelenítése, hiszen nincs két egyforma mozdulat, de azt ábrázolni kell. Ezek valóban pillanatrajzok. Ugyanilyen fontosak számomra a természet formálta hegyek, sziklák, vízesések, virágok, fák, az ember teremtette alkotások. Rajzaim között vannak, amelyek csak néhány vonallal készülnek, mert ez is elegendő a látvány megragadásához. Máskor úgy érzem, több időt kell szentelnem egy-egy rajznak, hogy vissza tudjam adni benyomásaimat. – nyilatkozta Ligeti Zsuzsa.

Tovább

Posted on Hozzászólás most!

Interjú Szebeni Hajnalkával


Mostanában sokan kérdezik tőlem, hogy miért kezdtem el mesekönyveket írni. Ennek legfőbb oka az, hogy szerettem volna olyan történeteket papírra vetni, amik egyediek, szellemesek és gyönyörű illusztrációk tarkítják őket.

A mesék célcsoportja a 3-6 éves korosztály. 

Mivel minden szakértő egyetért abban, hogy a gyerekek fejlődése szempontjából elengedhetetlen a meseolvasás, ezért törekedtem rá, hogy a mesék gazdag szóhasználattal rendelkezzenek, szórakoztatóak és könnyen követhetőek legyenek. A mesék rímes szerkezetben íródtak, ezért hamar megjegyezhetőek, amit a gyerekek különösen élveznek. Az illusztrációk olyan technikával készültek, melyek egyedinek számítanak a magyar mesekönyvek világában. – nyilatkozta Szebeni Hajnalka.

Tovább

Posted on Hozzászólás most!

Bogár Gábor – Útfélen

Kedves Olvasó!

Az Underground Kiadónál megjelent új novelláskötetem.

A címe Útfélen. Egy kisregénnyel kezdődik, a „Zártkörű Részvéttársaság”-gal, amelyet „lektoraim” „rejtősnek, izgalmasnak, humorosnak” találnak. A novellák sora a „Márki evangéliumával” kezdődik, amely szerintem „monthy pythonos” stílusú. Összesen 332 oldalnyi próza, a célom szerint leginkább szórakoztató, elgondolkodtató; nyomokban keresztyén hitem megvallását is tartalmazza. (A kötet POD formátumban készült, megrendelhető az Underground Bolt honlapján.)

Ajánlom a kedves olvasó figyelmébe, remélve, hogy nem okozok vele csalódást; sőt hogy örömteli, vidám kikapcsolódást szerez majd annak, aki kezébe veszi.

Üdvözlettel: Bogár Gábor

Tovább