Kosár

Az ön kosara még üres

Házhozszállítás | Az ország teljes területén

Hajnal Aradon

Elérhetőség: Készleten

2 500 Ft
Világostól a tragikus végkifejletig... A szakirodalom feldolgozta már az 1848-49-es forradalom és szabadságharc utolsó mozzanatait. Megannyi könyv jelent meg, amely a teljes katonai összeomlást hűen tükrözi, az osztrák fél politikai és katonai döntéseinek hátterét, birodalmi szempontjait taglalja. Történészek és neves szakírók munkáiból megismerhetjük az akkori események hiteles összegzését, tartalmas és mindenre kiterjedő életrajzi leírások láttak már napvilágot ebben a témában.
Én mégis egy rendhagyó vállalkozásba fogtam, amikor az olvasó számára regényes formában jelenítem meg a szabadságharc tragikus és sorsfordító eseményeit. Könyvem bemutatja az Aradon kivégzett tábornoki- és tisztikar gondolkodásmódját, a börtönben töltött napjaikat, emberi és katonai jellemüket. Az olvasó betekintést nyerhet a perbe fogott tábornokok utolsó napjaiba, életüknek azon részébe, mely eddig, ebben a formában még nem látott napvilágot.
Egy igaz történelmi barangolásra kérem fel az olvasót, hogy megismerje e kor fordulópontjait, mely események voltak azok, melyek Aradon végül a magyar Golgotát jelentették e történelmi karaktereknek.
Valós adatokat dolgoztam fel mindvégig. Ez teszi hitelessé a történetet. A kor hangulatának a megidézése pedig, remélem, lebilincselővé varázsolja e történelmi barangolást.
Szerző Nemes János
Kiadó Underground Kiadó
ISBN 978-963-12-3352-0
Kötés puha
Megjelenés éve 2015
Oldalszám 156
Szélesség (mm) 144
Magasság (mm) 204
Betekintő Olvass bele!
Rövid leírás Nem