Kosár

Az ön kosara még üres

Házhozszállítás | Az ország teljes területén

Isten háta mögött

Elérhetőség: Készleten

2 500 Ft
Íme, az ember, amikor az Isten a hátát fordítja felé! Vagy tán ő maga fordult el? Talán nem is a válasz a leglényegesebb, hanem az, hogy visszataláljunk emberségünkhöz istentelen történelmi helyzetekben is. Azokban az időszakokban, amikor minden hétköznapi lélegzetvétel a létért folytatott küzdelemmel egyenértékű, és minden hétköznapi cselekedetnek súlyos erkölcsi tartalma, következménye van.
Egy ilyen világba kalauzolja az olvasót Mészáros László történelmi kisregénye, amely a második világháború végét járó, épp felszabaduló Párizsban, s egy Párizs melletti kis faluban játszódik.
Az egyik legnagyobb erénye az írásnak, hogy a történelmi kontextus nem válik öncélú díszletté, hanem szerves része az emberről és az erkölcsről való gondolkodásnak. Az izgalmas, fordulatos, történelmi tényeken alapuló cselekmény teret enged az emberi jellem, vagy épp jellemtelenség vizsgálatának, s ezt az elbeszélőnek a történésekhez fűzött reflexiói rendre erősítik.
A jellemábrázolás hitelességét bizonyítja, hogy az embertelenség, kíméletlenség kísértése még a „jókat” is megérinti. A háborús körülményekben túlélni akarók személyisége torzul. Mindenkié. Függetlenül attól, hogy épp a gyilkos vagy az áldozat szerepét osztották rá.
A történelemben élünk. Nézzünk tükrébe gyakrabban, hogy meglássuk az Istent – s az Embert magunkban!

Jagos István Róbert
Dél-Alföldi Művészeti Kapocs Alapítvány
Szerző Mészáros László
Kiadó Underground Kiadó
ISBN 978-963-12-4672-8
Kötés puha
Megjelenés éve 2016
Oldalszám 162
Szélesség (mm) 123
Magasság (mm) 199
Betekintő Olvass bele!
Rövid leírás Nem