Kosár

Az ön kosara még üres

Házhozszállítás | Az ország teljes területén

Doni memento

Print-on-demand:
Megrendelésed leadásával azonnal indulnak a nyomdai gépek, a könyv neked készül. Az elkészülésről külön emailben tájékoztatunk, megírjuk, hogy mikortól veheted át személyesen/várhatod a postástól a könyved.

Elérhetőség: Készleten

3 150 Ft
Ki ne hallott volna a tragikus sorsú 2. magyar hadsereg történetéről, amely elpusztult a kelet fronton, a Don folyó mellett? Az akkori katonapolitikai történések és - háborús részvételünk a hitleri hadigépezet oldalán - ma is rendre megosztja a hazai közvéleményt.
Szakavatott történészek, a második világháborúval foglalkozó hadtörténészeink, de az egyszerű olvasó is élén kíváncsisággal fordul az akkori események felé.
A téma a mai napig is élénk vitákat és nézetkülönbségeket gerjeszt a szélesebb közönség előtt, hiszen a 2. magyar hadsereg sorsa, az orosz fronton való ténykedése több esetben homályos, illetve sok feltáratlan anyag várat még magára. Markáns vélemények és sokszor indulatoktól sem mentes nézetek és publikációk születtek már az elpusztult, nagy áldozatokat hozott hadsereg sorsát illetően, de mindannyiszor felvetődik egy igen fontos és ma is aktuális kérdés:
Hősök voltak a hazától távol harcoló katonák, vagy egyszerű áldozatok?
Ez a könyv erre a megosztó kérdésre próbálja megadni a választ regényes formában. A szerző nem ítél, és nem vádaskodik, csupán elmeséli az akkori eseményeket. A könyv tartalma több éves kutatómunka eredményeként született meg, hiteles, többnyire - a fronton harcoló tisztek és katonák - visszaemlékezésein alapszik, hűen követve az akkori eseményeket.
Ez a könyv egy történelmi barangolásra hívja meg a kedves olvasót. A szerző célja csupán annyi, hogy a sorok olvasása közben gondolkodásra és e tragikus történelmi időszakunk jobb megismerésére késztessen.


Szerző Nemes János
Kiadó Underground Kiadó
ISBN 978-963-12-9380-7
Kötés puha
Megjelenés éve 2017
Oldalszám 504
Szélesség (mm) 123
Magasság (mm) 199
Betekintő Olvass bele!
Rövid leírás Print-on-demand: Megrendelésed leadásával azonnal indulnak a nyomdai gépek, a könyv neked készül. Az elkészülésről külön emailben tájékoztatunk, megírjuk, hogy mikortól veheted át személyesen/várhatod a postástól a könyved.