Kosár

Az ön kosara még üres

Házhozszállítás | Az ország teljes területén

Ősi kincsünk: A magyar konyhaművészet

Elérhetőség: Készleten

3 650 Ft
A magyarok vándorlása, majd a honfoglalás után bekövetkezett 1100 esztendő alatt sokféle hatás érte konyhaművészetüket, részben azoktól a népektől, amelyekkel a magyarok ősei együtt éltek, de később útjaik különváltak, részben pedig azoktól, amelyekkel a honfoglalás után a magyarok a Kárpát-medencében kapcsolatba kerültek, vagy amely népekkel – nem egyszer a trónra került királyaik révén – sajátos kölcsönhatás alakult ki.
A könyv szerzője, Dr. Lelkes Miklós Zsolt, akinek egyik diplomája dietetikus, a szakirodalom felhasználásával áttekintést ad arról, hogy miként alakult, fejlődött a magyarság konyhaművészete, táplálkozása. A magyarság találékonysága, szépségszeretete, sajátos ízlésvilága olyan egyedi konyhát alakított ki, amely méltó arra, hogy a világ még jobban megismerje.
A szerző kitér arra, hogy más népek konyhaművészete milyen hatást gyakorolt a magyarokéra, és hogyan vált annak szerves részévé. A könyv menete a főbb magyar történelmi korszakokat követi. A szerző könyve végén néhány olyan táplálkozásra vonatkozó ismeretet emel ki, amelyek az egészség megőrzését és fejlesztését is szolgálhatják.
Szerző Lelkes Miklós Zsolt
Kiadó Underground Kiadó
ISBN 978-963-12-1901-2
Kötés puha
Megjelenés éve 2015
Oldalszám 380
Szélesség (mm) 144
Magasság (mm) 204
Betekintő Olvass bele!
Rövid leírás Nem