Kosár

Az ön kosara még üres

Házhozszállítás | Az ország teljes területén

A Nap kutyái - Csaba

 

Elérhetőség: Készleten

1 500 Ft
A forgatókönyv Varga Rudolf A Nap kutyái című regénytrilógiájának átdolgozása. A filmes adaptáció (Csaba, Vazul, Attila) átfogó, mai családmítoszt teremt. Erre utal a magyar őstörténet néhány szilánkja, a legendárium egy-egy eleme.
A trilógia első része a munka világába visz. A főszereplők (Ark Árpád és Magyar Ibolya) munkások, a férfi malomban, a nő varrodában dolgozik. Mindketten bőrükön tapasztalják a dolgozó, dolgozni akaró ember végletes kiszolgáltatottságát, s azt a bizonytalanságot, amit a munkahely megtartásával kapcsolatban millióknak kell nap nap után megtapasztalniuk.
A forgatókönyv a gyermek születésével lezárul. Csaba él – s életbemaradása egyetlen kényszert hordoz: az újrakezdését. Minden üres, senkinek sincs semmije. A szereplőknek meg kell teremteniük új világukat. De nem a paradicsom kényelmében, időtlenségében, s nem Édentől keletre, az értelmes világépítés viszontagságos világában, hanem itt és most, Magyarországon, Európa hátsóudvarában, a már-már öröknek tetsző periférián.
Szerző Varga Rudolf
Kiadó Underground Kiadó
ISBN 978-963-89837-0-1
Kötés puha
Megjelenés éve 2013
Oldalszám 98
Szélesség (mm) 144
Magasság (mm) 204
Betekintő Nem
Rövid leírás