Kosár

Az ön kosara még üres

Házhozszállítás | Az ország teljes területén

Égkiárusítás

Elérhetőség: Készleten

3 200 Ft
Szikora Balázs váci költő második kötetét, az Égkiárusítás c. művet, tarthatja kezében a kedves olvasó.
Versei foglalkoznak a mindennapi élet apró-cseprő dolgaival, nem ritkán élcelődőek, tréfásak. A művekben fellelhetőek az obszcén kifejezések is, melyek azonban nem bántóak, szervesen illeszkednek környezetükbe, még inkább emberközelségbe hozva a verseket. Megtaláljuk a nagy gondolatokat is a gyermekkorról, szerelemről, vallomásokat az életről, múló időről, megélt pillanatokról, valamint tanulságos történetek is színezik a repertoárt.
Verseiben találkozhatunk a költő sajátos kifejezéseivel, ami már csakis az ő kialakult stílusa, hogy csak néhányat említsünk: dobozba zárt fakult emlékek, ezer sebből vérző tulipánok stb. Talán ez a legfontosabb, az érettség legmarkánsabb megkülönböztető ismertetőjele.
Témáit megelevenedve látjuk, bár nem mindenki számára azonnal érthető első olvasásra minden vers – hagyni kell, hogy az hasson, bele kell élni magunkat a szerző gondolatvilágába.
A kötet másik erénye, hogy a verstani formákkal és szabályokkal írójuk tökéletesen tisztában van, könnyedén alkalmazza azokat a megfelelő témákhoz – és ez is lényeges.
Talán nem is kellene többet mondani a kötetről, hisz magam sem szeretem a műalkotásokat elemezni, mivel maga a mű mond el legtökéletesebben mindent – inkább üssük fel a könyvet és élvezzük Szikora Balázs verseit. Összességében tekintve minden olvasónak őszintén ajánlom, mivel az a művészi élményen túl kellemes időtöltést is nyújt.
Szerző Szikora Balázs
Kiadó Underground Kiadó
ISBN 978-963-12-3354-4
Kötés puha
Megjelenés éve 2015
Oldalszám 346
Szélesség (mm) 123
Magasság (mm) 199
Betekintő Olvass bele!
Rövid leírás Nem