fbpx

MINDEN RENDELÉS MELLÉ EGY AJÁNDÉK KÖNYV JÁR!*

Nincsenek termékek a kosárban.

Image Alt

Könyveink

A hullámok lágy tánca

2 500 Ft

Engedélyezett utánrendelésre

Cikkszám: 9789630833074 Kategória:

Leírás

“A magyar költészet balatoni verseinek bibliográfiája

A Balaton két évszázada ihleti meg újabb s újabb költőnemzedékek tagjait. Az újonnan fellépő, fiatal költők mindig tudtak és tudnak újat mondani a Balatonról és a Balatonnal – az életről, a mindenségről, a végső kérdésekről is.

A magyar költészet balatoni verseinek teljességéről bibliográfiát adni hatalmas feladat, mert az anyag szinte kimeríthetetlen, és napról napra bővül a repertoár. Teljességről – a szó szerinti értelemben – természetesen nem lehetett szó, már csak terjedelmi okokból sem, de hisszük, hogy minden jelentős, nagy költőnk és minden fontos balatoni vers helyet kapott bibliográfiánkban.

Jelen bibliográfia összeállításánál alapvető szempontnak tartottuk, hogy a balatoni költészeti anyag egészéről a kezdetektől, vagyis a XVIII. század végétől napjainkig műfaji és tematikai értelemben is a lehető legátfogóbb képet adhassuk.

Ennek érdekében arra törekedtünk, hogy minden korszak, így a klasszicizmus, a romantika, a biedermeier, a reformkor költészete, a kiegyezéstől az első világháború végéig terjedő időszak irodalma, a Nyugat alkotóinak művei, a Nyugat utáni nemzedékek, a koalíciós évek, az úgynevezett szocialista realizmus legjobb alkotásai, majd az ötvenes évektől napjainkig ívelő időszak minden iskolája, stíluskezdeményezése, értékes egyéni próbálkozásai helyet kapjanak.

Bibliográfiánk tartalmazza a versek költők szerinti jegyzékét és külön összesítésben az egyes nyaralóhelyekhez kapcsolódó műveket. Rónay György balatoni verseinek bibliográfiáját önálló fejezet tárgyalja.

A kötetet a balatoni költészetről szóló tanulmány vezeti be, és külön tanulmány mutatja be Rónay György Szárszó-költészetét.”

További információk

Szerző

ISBN

Kiadó

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„A hullámok lágy tánca” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Budapest, Csengery u. 72, 1067 bolt@undergroundkiado.hu


    MINDEN RENDELÉS MELLÉ EGY AJÁNDÉK KÖNYV JÁR!*
    *kivéve e-könyv