MINDEN RENDELÉS MELLÉ EGY AJÁNDÉK KÖNYV JÁR!*

   

Nincsenek termékek a kosárban.

A magyar művészet a XIX. és a XX. Században (ekönyv)

500 Ft

Cikkszám: 9786155184932 Kategóriák: ,

Leírás

Az olvasóhoz: a mű bizonyos ideológiai, politikai jellemzéseit illik fenntartással kezelni, hiszen jóval a rendszerváltás előtt készült, amikor még kötelező ideológiai iránymutatás volt.

 

A XX. század művészete

 

Építészet a XIX. században  (A barokk magyarországi hanyatlása – A Királyi Szépítő Bizottság – Klasszicizmus az építészetben – Romantika az építészetben – Ybl Miklós és köre – Az újjáéledt gótika – A “magyaros” stílus)

 

Szobrászat a XIX. században (Klasszicizmus magyar módon – A klasszicizmus és a nemzeti jellegek összehangolása – A millenniumi fellendülés)

 

Festészet a XIX. században (A reformkorszak művészete – Klassziko-romantikus tájképfestés – Két külföldre szakadt nagy tehetség: Brocky Károly és Libay Károly – A reformkorszak nagy mestere: Barabás Miklós – A biedermeier festészet más művelői – Átmenet a romantikába – A kiteljesedett romantika: Zichy Mihály és Madarász Viktor – A kiegyezés korának festészeti irányai; akadémizmus, realista törekvések – Munkácsy Mihály, Paál László, Szinyei Merse Pál – A második helyen

 

A XX. század magyar festészete (Áthúzódott életművek – Romantikus realizmus – A nagybányai iskola – A művésztelep Szolnokon, Kecskeméten és Gödöllőn – A nyolcak – A Műcsarnok köre – Egy magános óriás – A naposabb oldalon – Alföldi festők – Hárman az önművelők közül – Zavart lelkiegyensúlyú alkotó művészek – Az aktivisták)

Beleolvasok

További információk

Szerző
ISBN
Kiadó
BetekintőOlvass bele!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„A magyar művészet a XIX. és a XX. Században (ekönyv)” értékelése elsőként
9022 Győr, Bisinger sétány 18. bolt@undergroundkiado.hu


    MINDEN RENDELÉS MELLÉ EGY AJÁNDÉK KÖNYV JÁR!*
    *kivéve e-könyv