fbpx

MINDEN RENDELÉS MELLÉ EGY AJÁNDÉK KÖNYV JÁR!*

Nincsenek termékek a kosárban.

Image Alt

Könyveink

A Nap kutyái – Csaba

1 500 Ft

Engedélyezett utánrendelésre

Cikkszám: 9789638983701 Kategória:

Leírás

A forgatókönyv Varga Rudolf A Nap kutyái című regénytrilógiájának átdolgozása. A filmes adaptáció (Csaba, Vazul, Attila) átfogó, mai családmítoszt teremt. Erre utal a magyar őstörténet néhány szilánkja, a legendárium egy-egy eleme.
A trilógia első része a munka világába visz. A főszereplők (Ark Árpád és Magyar Ibolya) munkások, a férfi malomban, a nő varrodában dolgozik. Mindketten bőrükön tapasztalják a dolgozó, dolgozni akaró ember végletes kiszolgáltatottságát, s azt a bizonytalanságot, amit a munkahely megtartásával kapcsolatban millióknak kell nap nap után megtapasztalniuk.
A forgatókönyv a gyermek születésével lezárul. Csaba él – s életbemaradása egyetlen kényszert hordoz: az újrakezdését. Minden üres, senkinek sincs semmije. A szereplőknek meg kell teremteniük új világukat. De nem a paradicsom kényelmében, időtlenségében, s nem Édentől keletre, az értelmes világépítés viszontagságos világában, hanem itt és most, Magyarországon, Európa hátsóudvarában, a már-már öröknek tetsző periférián.

További információk

Szerző

ISBN

Kiadó

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„A Nap kutyái – Csaba” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Budapest, Csengery u. 72, 1067 bolt@undergroundkiado.hu


    MINDEN RENDELÉS MELLÉ EGY AJÁNDÉK KÖNYV JÁR!*
    *kivéve e-könyv