A Nap kutyái – Csaba

 

1 500 Ft

Cikkszám: 978-963-89837-0-1 Kategória:

Leírás

A forgatókönyv Varga Rudolf A Nap kutyái című regénytrilógiájának átdolgozása. A filmes adaptáció (Csaba, Vazul, Attila) átfogó, mai családmítoszt teremt. Erre utal a magyar őstörténet néhány szilánkja, a legendárium egy-egy eleme.
A trilógia első része a munka világába visz. A főszereplők (Ark Árpád és Magyar Ibolya) munkások, a férfi malomban, a nő varrodában dolgozik. Mindketten bőrükön tapasztalják a dolgozó, dolgozni akaró ember végletes kiszolgáltatottságát, s azt a bizonytalanságot, amit a munkahely megtartásával kapcsolatban millióknak kell nap nap után megtapasztalniuk.
A forgatókönyv a gyermek születésével lezárul. Csaba él – s életbemaradása egyetlen kényszert hordoz: az újrakezdését. Minden üres, senkinek sincs semmije. A szereplőknek meg kell teremteniük új világukat. De nem a paradicsom kényelmében, időtlenségében, s nem Édentől keletre, az értelmes világépítés viszontagságos világában, hanem itt és most, Magyarországon, Európa hátsóudvarában, a már-már öröknek tetsző periférián.

További információk

Szerző
Kiadó
ISBN978-963-89837-0-1
Kötés
Megjelenés éve
Oldalszám98
Szélesség (mm)
Magasság (mm)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„A Nap kutyái – Csaba” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük