MINDEN RENDELÉS MELLÉ EGY AJÁNDÉK KÖNYV JÁR!*

   

Nincsenek termékek a kosárban.

A névtelen királynő (ekönyv)

1 500 Ft

Basa Katalin urban fantasyja a népmesékből nőtt ki, a magyar népi hitvilág a gyökere. A tündérek a vízben élnek, átkokat szőnek, a boszorkányok saját, fekete útjukat járják, a táltos pedig a Nap fiaként egyensúlyra törekszik, mert az emberek világában rendnek kell lennie. Ám ez a rend felborul, amikor a bosszúvágytól megkeseredett tündérkirálynő ki akar törni a börtönéből – ahová a gyermekei zárták – azért, hogy árvizet támasszon. A hírre egyik leszármazottja hazatér Budapestre, de ahhoz, hogy kiigazodjon a jelenben, előbb fel kell derítenie a múltját. Milyen jövő várhat Lonára, akiben a tündérek és az emberek ereje egyesül? A mesék igazságát neki is meg kell tanulnia – először is, a gonosz létezik; másodszor, a gonoszt le lehet győzni; harmadszor pedig a gonoszság legyőzéséhez nem kell szépség vagy gazdagság, csak egyvalami: jósággal teli szív.

Beleolvasok

Cikkszám: 9786156191168 Kategóriák: ,

További információk

Szerző
ISBN
BetekintőOlvass bele!
Kiadó

A névtelen királynő (ekönyv) termékről 1 értékelés

 1. Kommentek a papírverzió alatt:

  A névtelen királynő termékről 5 értékelés

  1. Braun Ágota

   Olvastam, nagyon jó! Mindenkinek ajánlom, aki szereti a kalandos történeteket és a népmeséket!

  2. Csató Bíborka

   A történet és a karakterek már a legelső oldalaktól magukkal ragadnak, ahogy egyre mélyebbre és mélyebbre merülünk a népmesékből már jól ismert szereplők által megélt eseményekbe. A regény egy új mesés ködöt von Budapestre, amin mi nem is látunk át, de az író betekintést endeg ebbe a világba, és olvasás közben el is tudjuk képzelni, hogy mindez akár meg is történhet mellettünk.

  3. Dorje Királylány

   Nagyszerű, izgalmas történet! Nem lehet letenni! Köszönöm, hogy olvashattam!

  4. Ihász Éva (megerősített tulajdonos)

   A könyvre véletlenül akadtam rá. Az urban fantasy, mint műfaj felkeltette az érdeklődésemet. Ahogyan olvasni kezdtem, nem lehetett abbahagyni. Lenyűgözött az írónő nyelvezete, a szóhasználata. Mint az igazgyöngyök, úgy ragyognak szavai.
   Nagyra értékelem a könyv megírásához szükséges tudást, biztosan rengeteg háttérmunka, információgyűjtés van a gondosan megszerkesztett sorok hátterében.
   Olykor-olykor finom humor is megcsillant a könyvben, egy-egy mondatot is megjegyeztem magamnak.
   Hogy melyiket, az maradjon az én titkom. Azt javaslom, vegyék kézbe a könyvet, olvassák, mindenki keresse meg magának a kedvenc mondatait, és tekintsen ezekre a gondolatokra úgy, hogy az alkotótól külön ajándékba kapta ezeket.
   Az olvasás közben rá kellett döbbennem arra, hogy ezek a mesebeli, csodálatos jó és gonosz lények igenis léteznek. Bennünk emberekben. “Okostelefonok, tündérek! Ki értheti ezt a világot?”
   Talán a könyv olvasása hozzásegít ahhoz, hogy jobban értsük a világunkat, benne önmagunkat is.
   A könyvborító illusztrációja elsőre szokatlannak tűnt, de az olvasás során rá kellett jönnöm, hogy tökéletes aláfestése a szövegnek.

  5. Hubert Ildikó irodalomtörténész

   Basa Katalin: A névtelen királynő című könyve izgalmas próbálkozás azért, hogy olvasóit a magyar mesevilág, hitvilág mítikus gyökereihez elvigye – és visszahozza. Ám műfaja mégsem egyértelműen mese, – ha szimbólum rendszerében gondolkodunk – hanem a mai fiatalokhoz szóló regény, amely nehéz élethelyzetekhez ad tündér-bátorítást a jó út megtalálásához. Több szálon és több idősíkban futó cselekménye, (szereplőinek névadása is ezt sugallja, akik átjárnak a földi és föld feletti világ között – de hol is élhetnének a tündérek máshol?) történelmi múltunk valós pillanatai ugyancsak fel-felbukkannak ebben a magyar mitológiában gyökerező fantázia-játékban.
   A regény meglepetéssel teli története, gazdag képisége, szép magyar nyelven való megszólalása bizonyára örömet ad leendő olvasóinak.

Mondd el a véleményed
9022 Győr, Bisinger sétány 18. bolt@undergroundkiado.hu


  MINDEN RENDELÉS MELLÉ EGY AJÁNDÉK KÖNYV JÁR!*
  *kivéve e-könyv