Barion Pixel

MINDEN RENDELÉS MELLÉ EGY AJÁNDÉK KÖNYV JÁR!*

Nincsenek termékek a kosárban.

Ars Moriendi (ekönyv)

2 990 Ft

Arnold von Cornova: Ars Moriendi – a halhatatlanság hídján című, a történelem valós eseményeivel átszőtt regénye egy valós eredettel bíró, magyar főúri családot, a Szent Mágusok nemzetségéhez tartozó Báró Alsániakat kelti életre, akik a Sárkány Rendben betöltött különleges rangjukat Luxemburgi Zsigmond Magyar királytól és Német-Római császártól nyerték.
A történet 1944 őszén, a II. világháború utolsó szakaszában indul el. Alsáni János, – aki nem csak a Magyarországot utolsók közt elhagyó különleges vonat kiváló konyhafőnöke, hanem titkos tanácsos és kormányok közötti ezoterikus társaságok utazó ügynöke is -, aki olyan tárgyat akart Prágából Magyarországon át a szabad Svájcba csempészni, ami ha Hitler kezébe jut, megfordította volna a befejezéséhez érkező világháború menetét…
A vasúti szerelvény soha sem érkezett meg a szabad Svájcba, Salzburg közelében amerikai ellenőrzés alá került. Az utazó ügynök Alsánit már menlevéllel várták a salzburgi amerikai katonai parancsnokságon, mire a világháború befejeződött Európában.
A mágikus képességekkel rendelkező Alsáni, nem sokkal a háború befejezése előtt már New York cityben találja magát és az OSS akkor induló természetfeletti – távolbalátási programnak lesz a vezető médiuma. Mivel túl sokat tartózkodott a Másvilágon, ereje felemésztődött a világok közötti kapcsolódásokban.
A 11 éves, New Yorkban született kisfiát addigra egyedül nevelő Alsánit, 1958-ban Brooklynban meglátogatja egy bújkáló osztrák Gestapo őrnagy és az ellopott ereklyét követeli vissza. A bosszúvágytól fűtött és régi sérelmein elégtételt vevő von Ehrenmann hidegvérrel meggyilkolja őt.
Az akkor 11 éves Logret Alsáni élete New York, Svájc és Ausztria között ingázva telik. Súlyos és szívbemarkolóan fájó titkokat hordoz önmagában. Halálos beteg és Svájcban élő féltestvére a világ elpusztítására törekszik.
Logret Alsáni titokban nevelt fia, Arnsel egy amerikai tengerészgyalogos, az 1998-as délszláv háború egyik bevetésén önfeláldozó módon majdnem meghal. Tudatát vesztve szállítják a boszniai hadszíntérről a New York city-ben található kórházba, ahol a gyönyörű terapeuta, a legendás hírű Vril – dáma, az okkult náci Németország egykori telemédiuma, Maria Orsic újra inkarnálódott alakja dolgozik.
A mágus Logret Alsáni, a váratlanul felbukkanó édesapa, fia halálközeli állapotában lép be az élet kapuján és mágiája alá vonja a gyönyörű terapeutát. Tudja, hogy az a legmegfelelőbb pillanat a beavatkozás számára, még akkor is, ha az a két ember, a haláltusáját vívó és a telemédium, a történet során egymásba szeret.
Az Ars Moriendi egy családregény, ahol többek között lerántódik a lepel a szerelem tanáról, a nürnbergi mesterdalnokok valódi kilétéről és az Isten emberről, vagyis a Mediátor Dei mögött rejlő misztériumról is.

Beleolvasok

Vásárolja meg a könyvet és gyűjtse be a hűségpontot: 299 pont!
Cikkszám: 9789633972670 Kategóriák: , , ,

További információk

Szerző
ISBN
Kiadó
Betekintő Olvass bele!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Ars Moriendi (ekönyv)” értékelése elsőként
9022 Győr, Bisinger sétány 18. info@rukkola.hu
MINDEN RENDELÉS MELLÉ EGY AJÁNDÉK KÖNYV JÁR!*
*kivéve e-könyv