Bukovinából Bácskába 1941 – két kötet együtt

5 000 Ft

Ajándék könyvben részesülsz, ha most vásárolsz! Amennyiben a kosárba teszed a könyvet, akciósan biztosítunk számodra egy könyvet, ha nem szeretnéd akkor nyugodtan vedd ki a kosárból.
Cikkszám: 9789630814041 / 9789630814059 Kategória:

Leírás

A Bukovinából Bácskába – 1941 című kétkötetes forrásmű első része százöt, a bukovinai székelyek Bácskába érkezését megörökítő fotót tartalmaz, amelyek mindegyikét Horváth József készítette; a könyv neki is emléket állít. A Magyar Filmiroda híradós operatőreként Horváth József kamerával és fényképezőgéppel örökítette meg és dokumentálta az 1941-es Bukovinából Bácskába történő telepítés szinte minden magyarországi mozzanatát.
A bukovinai székelyek áttelepülése Horváth Józsefnek is örökre emlékezetes maradt: Kosnán az utolsó szerelvény várásakor ismerkedett meg Cseh Gizellával, a bukaresti magyar követség munkatársával, akit később feleségül vett.
A 400 oldalas második kötet korabeli híradásokon – MTI-híreken, újságcikkeken, az áttelepítési kormánybiztosságnak küldött táviratokon – keresztül mutatja be a népcsoport 1941-es hazatérésének történetét. A dokumentumokat időrendi sorrendbe rakva összeállt az áttelepülés krónikája, ami igazán izgalmas olvasmány.
bukovinakiado.hu

Beleolvasok a könyvbe!

További információk

Szerző
ISBN
Kiadó

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Bukovinából Bácskába 1941 – két kötet együtt” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük