BÚVÓPATAK, avagy HAMU ALATT IZZIK a ZSARÁT

(1 vásárlói értékelés)

„Szent István első magyar király nemzetségének, vérének, törzsökének atyai ágon sarjadt utolsó aranyágacskája meghalt” – mondá Ákos nembéli István nádor, mikor András királyt búcsúztatta 1301 januárjának 14. napján.
Vitatom az állítást! Átböngésztem sokszáz oldalt, régi és újabb írásokat és meggyőződésemé vált, hogy nem csak voltak „atyai ágon” leszármazottai Árpád nemzetségének, hanem uralkodtak is a maguk teremtette fejedelemségben.

3 000 Ft

Cikkszám: 9786156066923 Kategória:

Leírás

„Szent István első magyar király nemzetségének, vérének, törzsökének atyai ágon sarjadt utolsó aranyágacskája meghalt” – mondá Ákos nembéli István nádor, mikor András királyt búcsúztatta 1301 januárjának 14. napján.
Vitatom az állítást! Átböngésztem sokszáz oldalt, régi és újabb írásokat és meggyőződésemé vált, hogy nem csak voltak „atyai ágon” leszármazottai Árpád nemzetségének, hanem uralkodtak is a maguk teremtette fejedelemségben. Megjelent nekik a turulmadár és fölöttük szállva szólott, hogy kövessék, lévén a turul az isteni gondviselés és iránymutatás jelképe. Ő a közvetítő a világok között. A legenda szerint a fejedelem azért képes a napi gondok, a rögök fölé emelkedni, mert a magas égben repülő turul szemével képes látni a világot.
Erről szól a regény.

További információk

Szerző
Kiadó
ISBN9786156066923
Megjelenés éve
Oldalszám246
BetekintőOlvass bele!

BÚVÓPATAK, avagy HAMU ALATT IZZIK a ZSARÁT termékről 1 értékelés

  1. Dr Balogh József

    Hivatalosan 1301-ben kihalt férfi ágon az Árpád ház. Politikailag igen, de genetikailag egyáltalán nem, sőt, egyes források szerint IV. Kun Lászlónak a kun szeretőitől 40 fia és 12 lánya született, tehát nemhogy kihalt volna, hanem genetikailag jelentősen továbbélt IV. Lászlónak köszönhetően. Dózsa György is IV. László vér szerinti leszármazottjának tartotta magát (talán ezért koronázták tüzes vaskoronával?). Dózsa Csanádon talán felkereste IV. Kun László sírját is? Úgy tűnik, a magyar történelemnek nagyon sok “fehér foltja” van, amit érdemes lenne kutatni. Ezek egyike IV. Kun László utódainak a sorsa, és jelenkori Árpád házi leszármazottai. Ennek a “fehér foltnak” egy igen jelentős részére világít rá a regény, IV. László és Möngke Temür kán HÁZASSÁGGAL MEGPECSÉTELT SZÖVETSÉGÉRE (ÉDUA, KÖPCSECS ÉS MANDULA MONGOL HERCEGNŐK RÉVÉN) ÉS A KÉT ROMÁN FEJEDELEMSÉGET A XVIII.. SZÁZAD ELEJÉIG VEZETŐ ÁRPÁD HÁZI LESZÁRMAZOTT DINASZTIÁK megalapításának a bemutatásával.

Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük