Csepp a tengerben

1 900 Ft

Cikkszám: 9789630832947 Kategória:

Leírás

”Azért is ajánlom Lady Nairi könyvét, mert a címe olyan jellemző az egész könyvére. Nairi nemcsak a benne lévő haiku-füzérek címét találta meg, hanem az egész könyv címe is oly tökéletes. Minden érző szívvel élő embernek csak ajánlani tudom ezt a művet, és te is meg fogsz győződni róla, hogy a címe – „Csepp a tengerben” – milyen jellemző minden egyes haikura. Valóban művészien van megírva, és sok-sok szép gondolat folytatására hívja fel az olvasót. A véleményem szerint ameddig ilyen érzésekkel telt fiatal írók léteznek, mint Lady Nairi, mi, „öregek”, nyugodtan nyugovóra hajthatjuk a fejünket, az „utánpótlás” biztosítva van.”(Mucsi Antal, Svájc)
„Lady Nairi ismételten elbűvöli olvasóit sokoldalúságával. Ezúttal modern versformába, haikuba öltöztette fel érzéseit, gondolatait, fantáziavilágát. Több mint író, több mint költő. Tagadhatatlan alkotó személyiség, művész, akiben a határok már régen feloldásra kerültek. Kimeríthetetlen kincsesbánya e képesség. Joggal lehetünk kíváncsiak arra, hogy legközelebb milyen különlegességgel lep meg minket. De addig merüljünk el a haikuk világában, Lady Nairi vezetésével.”(Bódog Zsolt)
„Lady Nairi ha széttárja a karját, akkor repül, miként a madarak. Becsukott tenyerét, ha kinyitja, színes pillangók áradnak belőle az ég felé. Hősei általa születnek meg és hozzá is térnek vissza, mert neki az írás mindig vigasz a bajokra, de válasz az élet kihívásaira is. Megállapításai és összegzései nem csupán érdekes okfejtések, de a létet értelmezni akaró emberek megbecsülései is egyben.”(Fazekas István)
„Lady Nairi a haikuin keresztül öleli át a végtelent és a benne rejlő titokzatosságot. Képes meglátni, érezni azokat a mozzanatokat, rezdüléseket is, amik bár időnként aprónak tűnnek, vagy akár észrevétlenek maradnak, mégis a legfontosabbak. Szavain keresztül mutat rá arra, hogy az élet hogyan teremti önmagát, illetve arra, hogy egy-egy pillanat milyen sok gondolatot, eseményt tartalmazhat; mindössze figyelnünk kell rájuk, és elénk tárulhat egy, a hétköznapokon túl mutató valóság.”(Zágonyi Mónika)

További információk

Szerző
ISBN
Kiadó

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Csepp a tengerben” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük