Doni memento

Print-on-demand:
Megrendelésed leadásával azonnal indulnak a nyomdai gépek, a könyv neked készül. Az elkészülésről külön emailben tájékoztatunk, megírjuk, hogy mikortól veheted át személyesen/várhatod a postástól a könyved.

3 150 Ft

Cikkszám: 978-963-12-9380-7 Kategóriák: , , ,

Leírás

Ki ne hallott volna a tragikus sorsú 2. magyar hadsereg történetéről, amely elpusztult a kelet fronton, a Don folyó mellett? Az akkori katonapolitikai történések és – háborús részvételünk a hitleri hadigépezet oldalán – ma is rendre megosztja a hazai közvéleményt.
Szakavatott történészek, a második világháborúval foglalkozó hadtörténészeink, de az egyszerű olvasó is élén kíváncsisággal fordul az akkori események felé.
A téma a mai napig is élénk vitákat és nézetkülönbségeket gerjeszt a szélesebb közönség előtt, hiszen a 2. magyar hadsereg sorsa, az orosz fronton való ténykedése több esetben homályos, illetve sok feltáratlan anyag várat még magára. Markáns vélemények és sokszor indulatoktól sem mentes nézetek és publikációk születtek már az elpusztult, nagy áldozatokat hozott hadsereg sorsát illetően, de mindannyiszor felvetődik egy igen fontos és ma is aktuális kérdés:
Hősök voltak a hazától távol harcoló katonák, vagy egyszerű áldozatok?
Ez a könyv erre a megosztó kérdésre próbálja megadni a választ regényes formában. A szerző nem ítél, és nem vádaskodik, csupán elmeséli az akkori eseményeket. A könyv tartalma több éves kutatómunka eredményeként született meg, hiteles, többnyire – a fronton harcoló tisztek és katonák – visszaemlékezésein alapszik, hűen követve az akkori eseményeket.
Ez a könyv egy történelmi barangolásra hívja meg a kedves olvasót. A szerző célja csupán annyi, hogy a sorok olvasása közben gondolkodásra és e tragikus történelmi időszakunk jobb megismerésére késztessen.

További információk

Szerző
Kiadó
ISBN978-963-12-9380-7
Kötés
Megjelenés éve
Oldalszám504
Szélesség (mm)
Magasság (mm)
BetekintőOlvass bele!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Doni memento” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük