fbpx

MINDEN RENDELÉS MELLÉ EGY AJÁNDÉK KÖNYV JÁR!*

Image Alt

Könyveink

„Egri csillagok 50” – Pilisborosjenői „EGRI VÁR” építése és a film

(1 vásárlói értékelés)

2 300 Ft

Ajándék könyvben részesülsz, ha most vásárolsz! Amennyiben a kosárba teszed a könyvet, akciósan biztosítunk számodra egy könyvet, ha nem szeretnéd akkor nyugodtan vedd ki a kosárból.
Cikkszám: 9786150028804 Kategória:

Leírás

A kétrészes „Egri csillagok” a magyar filmgyártásunknak az eddigi egyik legnagyobb vállalkozása volt. A film második része többnyire a vár ostromáról szól. A földből, kőből, fából felépített erődítményt igyekeztünk korhűen, a valóságnak megfelelő formában megépíteni. A nevezetes bástyákat, kapukat, gyilokjárókat is a film felvételeihez szükséges méretű falakkal vettük körül. A Néphadsereg katonái – a film néma szereplői – kellő tájékoztatás és felkészülés után korabeli fegyverekkel és eszközökkel sikeresen vettek részt az ostromjelenetekben.Várkonyi Zoltán korabeli nyilatkozatából: (Népszabadság. 1968. július 14.)„A Néphadsereg védnöksége nélkül nem lenne ez a film. Köszönettel és hálával tartozunk azért a nagy segítségért, amelyet az Egri csillagok elkészítéséhez nyújt.A Néphadsereg védnökséget vállalt történelmünk e hősi epizódjának megfilmesítése fölött.Szakértőket, technikusokat, sok ezer katonát bocsátott rendelkezésünkre. Ők tervezték Pilisborosjenőre az egri vár hű mását és a korabeli fegyvereket, ők építették a dombtetőre a több mint másfél ezer sátrat, részt vettek az ostrom haditechnikai részének kidolgozásában.Csak elismeréssel szólhatok azokról a műszaki katonákról is, akik télen, csontig hatoló hidegben mozgattak meg több ezer köbméter földet, hogy felépülhessen az egri vár mása, időben kezdődhessenek a felvételek.”

Beleolvasok a könyvbe!

További információk

Szerző

ISBN

Kiadó

„Egri csillagok 50” – Pilisborosjenői „EGRI VÁR” építése és a film termékről 1 értékelés

  1. Nagy Emma

    Azokat a szerencsétlen műszaki katonákat én nagyon sajnálom! Azokat a kiskatonákat a megkérdezésük nélkül, önkényesen sorozták be a műszaki alakulathoz és két éven keresztül parancsra ingyen kellett nehéz fizikai munkát végezniük. Az apukám is volt katona, csak neki szerencséje volt : a két évet egy őrszázadban töltötte el. Az apukám véleménye szerint békében a fizikai munka csak önkéntesen és fizetség ellenében lett volna elvégezhető még a katonaságnál is. Remélem, hogy a kemény hidegben dolgozó kiskatonáknak legalább volt bőséges táplálékuk és a pihenőidejüket valóban meleg helyen tölthették el.
    Emma

Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Budapest, Csengery u. 72, 1067 bolt@undergroundkiado.hu


    MINDEN RENDELÉS MELLÉ EGY AJÁNDÉK KÖNYV JÁR!*
    *kivéve e-könyv