Egyedül odabent

Print-on-demand/
Megrendelésed leadásával azonnal indulnak a nyomdai gépek, a könyv neked készül. Az elkészülésről külön emailben tájékoztatunk, megírjuk, hogy mikortól veheted át személyesen/várhatod a postástól a könyved.

2 700 Ft

Cikkszám: 978-963-12-9900-7 Kategóriák: , ,

Leírás

Minden együtt van, ami kell. Egy különös, zegzugos, ódon ház, egy fiatal lány, aki telepatikusan érintkezik a macskájával, egy kortalan, titokzatos nagybácsi és persze a háttérben újabb, még titokzatosabb, nyugtalanítóbb karakterek színre lépésével fölsejlik egy még nagyobb titok… Minden olyan, mint egy különös álomban, ahol a végén még az is kétségessé válik, hogy egyáltalán ki is az, aki álmodik. Ezek a legfontosabb hozzávalók, amelyekből Bencsik B. Orsolya kikavarja egyedi ízű és zamatú regényét.
Tzvetan Todorov szerint a fantasztikus hatás lényege, hogy kizökkenti a szemlélőt a hétköznapiság nyugalmából, bizonytalanságot ébreszt benne a világ megismerhetőségét és normalitását illetően, megrendíti a hitét a realitásban, és ezzel az újonnan támadt zavarral a megismerésnek valamilyen – ha nem is a korábbinál magasabb, de legalább újabb – szintjére emel. Amivel találkozunk, abból nem lesz megvilágosodás. Nem lesz tudás. Csupán tapasztalás lesz valamiről, ami talán itt van mellettünk, vagy még inkább bennünk, de eddig nem vettünk róla tudomást. Bele kell törődnünk, hogy ezen az utazáson leginkább önmagunkról tanulhatunk.
„Bárcsak a halála után mindenki elnyerhetné a maga mennyországát. Én Középföldére sietnék olyan gyorsan, ahogyan csak lehetséges” – írja a modern kori fantáziairodalom nagymestere, G. R. R. Martin abban a vallomásában, amit a fantasy lényegéről föltett körkérdéssel kapcsolatban vetett papírra. Vajon tényleg a mennyországba repít el bennünket a fantázia?

Galuska Làszló Pàl irodalomtörténész

További információk

Szerző
Kiadó
ISBN 978-963-12-9900-7
Kötés
Megjelenés éve
Oldalszám 154
Szélesség (mm)
Magasság (mm)
Betekintő Olvass bele!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Egyedül odabent” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük