Akció!

Élet (ekönyv)

1 990 Ft 1 393 Ft

Cikkszám: 9786155261558 Kategóriák: ,

Leírás

2013 – a Lipcsei Könyvvásár díja szépirodalom kategóriában                                                      
Kevéssel kettő után érkezik a hívás. Egy halálos betegségben szenvedő fiatalember veszi fel a telefont, akivel közlik, hogy megvan számára a megfelelő donorszerv. Erre a hívásra várt, de félt is tőle. Némi hezitálás után fogja a táskáját, és bemegy a klinikára.
A transzplantáció története és előtörténete ez a könyv, a Kórház nevű kozmoszban töltött hosszú nappalokról és éjszakákról szól, a mindig cserélődő szobatársakról, történeteikről és gyónásaikról. És az író ráébred, hogy már mögötte is ott van egy egész élet. Miközben a többieket hallgatja, és legtöbbször türelmesen, néha türelmetlenül várja a gyógyulást, Betegágy nevű űrhajóján kalandozik az emlékek és álmok világában, kutatja, kiket szeretett, és kikért érdemes tovább élnie, ki lehetett az, aki meghalt, hogy ő élhessen, talán más emberként, mint a műtét előtt.
David Wagner megrendítő, elgondolkodtató, bölcs könyvet írt a saját drótkötélen egyensúlyozó életéről. Pátosz és stilisztikai bravúrok nélkül, egyszerűen, pontosan és sajátos humorral szól életről és halálról, valamint az élet nagy kérdéseiről.
„Micsoda könyv! – kiáltjuk mi is őszinte köszönettel David Wagner Életéért. Vele tartunk, s miután elolvastuk, másképpen gondolkodunk az élet sok dolgáról… Magas művészet.”
Die Welt
„David Wagner Élete az idei év irodalmi eseménye. Leíró művészetével szerves folytatása annak az életműnek, amely már eddig is a kortárs német nyelvű irodalom legfigyelemreméltóbbjai közé tartozott.”
Frankfurter Allgemeine Zeitung
„Ilyen könyvet csak egyszer lehet megírni. Mindannyiunk szerencséje, hogy megszületett.”
Süddeutsche Zeitung
David Wagner 1971-ben született, Berlinben él. 2000-ben debütált Meine nachtblaue Hose (Éjszínkék nadrágom) című regényével. Azóta megjelent kötetei közül a Vier Äpfel (Négy alma) jelölést kapott a Német Könyvdíjra, legújabb könyve, az Élet pedig 2013-ban elnyerte a Lipcsei Könyvvásár díját.
Díjai:

1998 Alfred Döblin Stipendium
1999 Walter Serner Preis
2000 Dedalus Preis für Neue Literatur
2001 Georg K. Glaser Preis
2001 Kolik Literaturpreis
2005 Martha Saalfeld-Förderpreis
2013 Preis der Leipziger Buchmesse

Rádióadás: https://www.youtube.com/watch?v=5ZXmszzcf8k

További információk

Szerző
ISBN
Kiadó

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Élet (ekönyv)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük