fbpx

MINDEN RENDELÉS MELLÉ EGY AJÁNDÉK KÖNYV JÁR!*

Nincsenek termékek a kosárban.

Image Alt

Könyveink

Életrezzenések (ekönyv)

1 000 Ft

Cikkszám: 9781300453260 Kategóriák: , ,

Leírás

Egy ősi család huszadik századi tagjainak „viharos” életére ad rátekintést a könnyed stílusú korrajz. A békés-háborús történetek humort sem nélkülöző leírása mára is érvényes gondolkodás- és magatartásformát sugall az erre érzékeny olvasónak.{MORE}Az életrajzi ihletésű visszaemlékezés 20. századi három nemzedék életének történésein keresztül ad élvezetes és élethű korrajzot.
A nagyanyi irányította vidéki kúrián töltött évek élményei és tanulságai életre szólóan rögződnek a serdülő korú kislányban. A gyerekkor aprónak tűnő emlékei kaleidoszkópszerűen jelennek meg egy-egy kép, hangulat, mozdulat és egyéb mindennapi dolog felelevenítésében. Példaképet lát a szőlősgazdaként is megcsodált, serény és embertársai iránt a nehéz időkben is segítőkész nagyszülőben, a vele töltött idő kedvelt időszaka lesz a háború előtti évek értékrendjének, társadalmi szokásainak és elvárásainak megismerésében.
Szorgalmat és kitartást tanul a „nyitott szemű” lassan bakfis a fővárosi szülők otthonteremtő munkájából is, gazdagodik az iskolai, internátusi évek élményeivel. A család kiegyensúlyozott életvitelét azonban megzavarja a háború a sokszor életveszélyes eseményeivel, a felborult élet- és értékrenddel. Túl kell élni a nagyapa halálát, a kúria kifosztását, a rózsadombi ház törvénytelen elvételét. A családnak újra otthont kell teremteni a vidéki kúrián és a szocializmusban várossá növesztett településen is, ahová a családfőt ”áthelyezése” kényszerítette.
Keserédes emlékek rohanják meg az asszonnyá lett lányt, amikor a másé lett régi családi házat felkeresi. Megörökölt tárgyakkal és a megélt tapasztalatokkal teremti meg új otthonukat, ismeri meg a „vidám barakk” idején a vidéki városban élhető életet, még a luxusként kezelt külföldi utazás és autóvásárlás „élményeit” is. Férje korai elvesztésével azonban újabb életforma váltásra kényszerül, melyhez gyermekei adnak új erőt.

Beleolvasok

További információk

Szerző

ISBN

Kiadó

Betekintő

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Életrezzenések (ekönyv)” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Budapest, Csengery u. 72, 1067 bolt@undergroundkiado.hu


    MINDEN RENDELÉS MELLÉ EGY AJÁNDÉK KÖNYV JÁR!*
    *kivéve e-könyv