MINDEN RENDELÉS MELLÉ EGY AJÁNDÉK KÖNYV JÁR!*

   

Nincsenek termékek a kosárban.

Gandhistória (ekönyv)

1 890 Ft

Cikkszám: 9786155339356 Kategóriák: , ,

Leírás

Kevés gimnázium van az országban, amely olyan sokszor szerepelt volna a média fókuszában, mint a pécsi Gandhi Gimnázium. Pedig még nem is tekint oly hosszú múltra vissza, hisz kapuit nincs húsz éve, hogy megnyitotta 1994 februárjában. Bár egy iskola életében húsz év nem számít nagy időnek, mégis mérföldkő ennek az intézménynek az elindítása, hisz nem csak Magyarország, de Európa első, érettségit adó cigány/roma gimnáziumává vált.
Számos vizsgálat, tanulmány, szakdolgozat született már a magyarországi cigány tanulókról, így a Gandhi Gimnázium tanulóiról is, ám eleddig ez az első olyan átfogó munka, amely rekonstruálja egy olyan iskola létrejöttének és működésének első másfél évtizedes történetét, mely nem csupán Magyarországon, de határainkon túl is modell értékű intézménynek számít a cigányság középfokú nemzetiségi oktatásában.
Különösen fontos, hogy nem csupán a Gandhi Gimnázium történetét, valamint az oktatáspolitika középfokú cigány nemzetiségi oktatási intézményekre vonatkozó főbb jellemzőit ismerhetjük meg, de a rendszerváltozás időszakát is, amely az oktatáspolitikában – a Gandhi mellett – számos más új kezdeményezésnek is teret adott.

Beleolvasok

További információk

Szerző
ISBN
Kiadó
BetekintőOlvass bele!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Gandhistória (ekönyv)” értékelése elsőként
9022 Győr, Bisinger sétány 18. bolt@undergroundkiado.hu


    MINDEN RENDELÉS MELLÉ EGY AJÁNDÉK KÖNYV JÁR!*
    *kivéve e-könyv