fbpx

MINDEN RENDELÉS MELLÉ EGY AJÁNDÉK KÖNYV JÁR!*

Nincsenek termékek a kosárban.

Image Alt

Könyveink

GESZTENYELEVÉL

3 000 Ft

Engedélyezett utánrendelésre

Cikkszám: 9786156106117 Kategória:

Leírás

Mindig csodálattal hallgattam a nagyszüleim elbeszéléseit. Kislány korom óta foglalkoztat a múlt, szeretném tudni, kik voltak az őseim, hogyan éltek, haltak, dolgoztak, imádkoztak, házasodtak, öltözködtek, hogyan befolyásolták életüket a történelmi események.
Meleg Mária előttem jár egy lépéssel: nem csak elraktározta fejben, amit a felnőttek, az elődök meséltek, hanem lejegyezte az édesanyjától, nagynénjétől tanult imádságokat, verses formába rendezte a szülőktől, nagyszülőktől, szomszédoktól hallott történeteket, és „megválaszolta” az általam felsorakoztatott kérdéseket is. Remélem, igyekezetét értékeli a szűkebb és tágabb családja, de szülőfaluja, Kürt mai lakói is. Ez az a falu, amely keretet, teret adott a Danczi és a Meleg nagyszülők mindennapjainak, és amelynek utcáit, dűlőit, szokásait Meleg Mária a munkájában többször is felemlegeti.
Az utóbbi jó néhány évtizedben a történészek és az olvasók is egyre inkább kíváncsiak a nagy történelmi események között megbújó egyéni sorsokra, személyes történetekre. Számukra, számunkra ez a könyv valóságos kincsesbánya lehet.
Kívánom, hogy Meleg Mária munkájának olvasásában ne csak a családtagok, hanem – hozzám hasonlóan – „az idegenek” is leljenek örömet, esetleg kapjanak kedvet a gyűjtőmunkához.
B. Mánya Ágnes

További információk

Szerző

ISBN

Kiadó

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„GESZTENYELEVÉL” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Budapest, Csengery u. 72, 1067 bolt@undergroundkiado.hu


    MINDEN RENDELÉS MELLÉ EGY AJÁNDÉK KÖNYV JÁR!*
    *kivéve e-könyv