Hét lépés (e-könyv)

(2 vásárlói értékelés)

Nézem a borítón lévő képet és újra elgondolkodom. Vajon így nézett ki öregapám meg az a szomszédasszony, amikor 45 tavaszán átszekereztek a városlődi viadukt alatt?

1 500 Ft

Cikkszám: 978-615-6066-50-3 Kategóriák: , ,

Leírás

Nézem a borítón lévő képet és újra elgondolkodom. Vajon így nézett ki öregapám meg az a szomszédasszony, amikor 45 tavaszán átszekereztek a városlődi viadukt alatt? Soha nem fogom megtudni. Mint ahogyan azt sem, hogyan értek haza szomorú rakományukkal abból a Rába parti faluból. Honnan is tudhatnám!? Alig-alig figyeltünk oda, amikor az öregek arról a régi háborúról beszélgettek. Ráadásul előttünk, gyermekek előtt, a legszörnyűbb részeknél le is halkították a hangjukat! De a kitörölhetetlen emlékmorzsák lassanként mégiscsak egymásra találtak és regényes történetté formálódtak a tollam alatt, hogy az utánunk jövők is megtudhassák milyen volt a veszprémi szegényemberek sorsa a háború előtt, alatt és után.

További információk

Szerző
Kiadó
ISBN978-615-6066-50-3
Megjelenés éve
Oldalszám268
BetekintőOlvass bele!

Hét lépés (e-könyv) termékről 2 értékelés

 1. Rinderpest

  Csodalatos, megrendito tortenet. Eddig azt hittem, nem szeretem a haborus konyveket, de ez nagyon nagy hatassal volt ram. Sokmindent perspektivaba helyezett szamomra, mivel mint sok fiatal, en is nagyon untam, hogy nagyapam csak a haborurol tudott meselni, de mar ertem. Ez a konyv megerdemli a rivaldafenyt.

 2. V. Alinda

  Egy rendkívül olvasmányos, érdekes, izgalmas, megrendítő könyv Arany Ferenc könyve.
  Egy szuszra végig kell olvasni, vagyis: letehetetlen.
  Mivel a történet nagy része Veszprémben játszódik, veszprémi lévén, nagy örömmel ismertem fel a különböző helyszíneket, láttam magam előtt, hogy nézhetett ki a város a háború idején.
  Telitalálatnak tartom a korabeli tájszólással megírt párbeszédeket is.
  Nem mindennapi háborús történet.
  Szerintem nagy hatású filmet lehetne belőle készíteni.

Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük