Hét lépés

(4 vásárlói értékelés)

Nézem a borítón lévő képet és újra elgondolkodom. Vajon így nézett ki öregapám meg az a szomszédasszony, amikor 45 tavaszán átszekereztek a városlődi viadukt alatt?

2 980 Ft

Cikkszám: 978-615-6066-49-7 Kategóriák: ,

Leírás

Nézem a borítón lévő képet és újra elgondolkodom. Vajon így nézett ki öregapám meg az a szomszédasszony, amikor 45 tavaszán átszekereztek a városlődi viadukt alatt? Soha nem fogom megtudni. Mint ahogyan azt sem, hogyan értek haza szomorú rakományukkal abból a Rába parti faluból. Honnan is tudhatnám!? Alig-alig figyeltünk oda, amikor az öregek arról a régi háborúról beszélgettek. Ráadásul előttünk, gyermekek előtt, a legszörnyűbb részeknél le is halkították a hangjukat! De a kitörölhetetlen emlékmorzsák lassanként mégiscsak egymásra találtak és regényes történetté formálódtak a tollam alatt, hogy az utánunk jövők is megtudhassák milyen volt a veszprémi szegényemberek sorsa a háború előtt, alatt és után.

További információk

Szerző
Kiadó
ISBN978-615-6066-49-7
Kötés
Megjelenés éve
Oldalszám268
BetekintőOlvass bele!

Hét lépés termékről 4 értékelés

 1. Horváth Tamás

  Magával ragadó időutazás egy borús korba, amiről a korombeliek többnyire már keveset, vagy még annyit se tudhatnak aszerint, hogy nagyszüleik, dédszüleik mennyire voltak képesek beszélni a történtekről. Viszont bizonyára sokakban ma is felmerülnek kérdések akár régi fényképek nézegetése közben. Ezért nagy érték egy ilyen könyv, ami elénk tárja az akkori világ letaglózó embertelen tragédiáit, és szívet, testet melengető örömeit. Ezt a könyvet olvasva szinte érzékszerveinkkel érezhetjük az akkor élt személyek által átélt felejthetetlen rossz és felejthetetlen jó élményeket. Ez a könyv hitelesen és inspirálva bizonyítja, hogy az embertelenségben is csak az emberségesség viszi tovább jó irányba a világot, és teremt olyan értéket, mely körülményektől függetlenül öröklődhet generációról generációra. Az író jó érzékkel tűzdeli meg a megfelelő történeteket Arany Feris humorral, így olvasás közben a komoly témák mellett számíthatunk szórakozásra is! Nagyon élveztem a könyvet, Veszprémiként a helyszínek miatt is érdekes olvasmány volt. Arany Ferenc első könyvének, a „Leszerelés után”-nak méltó folytatása. Nem tudom lehet e ilyet kérni az írótól, de a Hét lépésben szereplő Csámpással annyira összeszimpatizáltam, hogy ha lehet a következő könyvében kérem térjek ki arra, hogy mi lett vele a történet után! Előre is köszönöm szépen!

 2. Arany Eszter

  Nem tudtam ezeket a dolgokat az akkori időkről ilyen részketesen… bevallom az első 20oldal után félre kellett tennem a könyvet, mert a mai kényelmes világunkban, idilli gyermekkorom után ezt olvasni a nagyszülőkről, dédszülőkről nagyon mellbevágó volt. Annyira beleéltem magam! Aztán persze kiváncsian folytattam és le sem tudtam tenni a végéig!Biztos elfogult vagyok, de imádom édesapám írásait. Köszönöm, hogy megmutattad nekem az akkori világ egy szeletét. Gyönyörű emlék az Arany Családról.
  Mindenkinek ajánlom aki kiváncsi rá mennyire más világ volt 70évvel ezelőtt a nagyszüleink gyerekkorában.

 3. Csathó Barna

  Megrázó olvasmány-élményem volt! Nem tudtam letenni, annyira izgalmasnak, fordulatosnak találtam. A szerzőt dicséri, hogy nem patetikus, épp ellenkezőleg: helyenként még fanyar, ironikus humorát is csillogtatja a tragikus események elbeszélése közben. Az ajánlásból kiderül, hogy Arany Ferenc nagyapjáról és az ő testvéréről szól, vagy legalábbis az ő valós történetük alapján született ez a második világháborús, családi regény. Nemcsak a Veszprém megyeieknek, minden magyarul olvasó embernek bátran ajánlom! Nem fog csalódni!

 4. Szabó Benedek

  Szophoklész óta tudjuk: “isteni törvény”, a halottunkat el kell temetni, bármi áron. Akár életünk árán is. Az Arany-regény főhőse, Papa persze biztos, hogy nem is hallott Antigonéról, de magától értetődőnek tartotta a lehetetlent, a második világháború poklában. A párhuzam, tudom, nem pontos, és az is nagy különbség, hogy az Antigonét nehéz végigrágni, Arany Ferenc regénye pedig lebilincselő olvasmány. Hol indulatot keltett bennem, hol hangosan nevettem, hol mélyen megrendültem.
  Egyébként sokáig azt hittem, hogy a cím, “Hét lépés”, nem túl jó. Olyan hétköznapi, egyszerű szavak… A regény utolsó sorait olvasva aztán rá kellett jönnöm, tévedtem.
  Kitűnő cím. Katarzist adó regény.

Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük