Híd az óceánok között – A Panama-csatorna története

(1 vásárlói értékelés)

 

2 300 Ft

Cikkszám: 978-963-12-2549-5 Kategória:

Leírás

Ebben a kötetben a világtörténelem egyik különleges, kalandokban bővelkedő szeletét nyújtom át a kedves olvasó számára. A világgazdaság fejlődése és a tengerhajózás fellendülése a XIX. sz. második felére megteremtette az igényt, hogy a hajózási útvonalakat lerövidítve felgyorsuljon az áruszállítás. Különösen fontossá vált ez a legdinamikusabban prosperáló térségek, Amerika és Európa vonatkozásában. Több éves tervezés és előkészítés után egy, a panamai földszoroson átívelő csatorna megépítése mellett döntöttek. Végül sok évtizedes kemény munka, valamint súlyos emberi- és anyagi áldozatok árán sikerült befejezni ezt a vállalkozást.
Könyvemben ennek a hatalmas, embert próbáló munkának állítok emléket, bemutatva a nagy építmény napjainkig ható gazdaságföldrajzi jelentőségét is.

További információk

Szerző
Kiadó
ISBN978-963-12-2549-5
Kötés
Megjelenés éve
Oldalszám102
Szélesség (mm)
Magasság (mm)
BetekintőOlvass bele!

Híd az óceánok között – A Panama-csatorna története termékről 1 értékelés

  1. Palacsinta Jolán

    Én egy nagy rajongó vagyok. Remek kövnyekkel ált elő eddig ez az író, de sajnos a tanári pályát választotta és így nem olvashatom a jövőbeli könyveit. Remélem attólmég, hogy tervez még ilyen informatív remekművet irni.

Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük