MINDEN RENDELÉS MELLÉ EGY AJÁNDÉK KÖNYV JÁR!*

   

Nincsenek termékek a kosárban.

Lányok meséje (ekönyv)

590 Ft

Ez a mesegyűjtemény szépen csengő, avagy beszédes nevek ihlette verses meséket tartalmaz. A mesék elsősorban a nevek jelentéséből kiinduló, de attól elszakadó, tovább szőtt kis történetek illetve jellemzések az adott neveket viselő szereplőkről, akik egymás testvérei. A történetek laza szállal kötődnek egymáshoz, de önálló egységet alkotnak.
A kötetben szereplő huszonegy név szubjektív szempontok alapján lett összeválogatva. A nevek egy része önmagát jelenti, egy részük pedig olyan sokatmondó, különleges jelentéssel rendelkezik, ami nem közismert. Van olyan név is, amihez legenda vagy népszokás fűződik, ott ez adja a történet alapját, de az esetek többségében a mese az író egyéni elképzelése szerint alakul a mese belső törvényei alapján.
A szereplők a nevükben hordozzák a sorsukat, és a nevük jelentésének megfelelően viselkednek. Egy-egy szereplő vágyódik valami után, valamelyikük útra kel, hogy elérje célját, vagy beteljesítse küldetését. Egyes szereplők szerelembe esnek, mások pedig segítséget és vigaszt nyújtanak azoknak, akiknek szüksége van rá. A szereplőket összefűzi az egymás iránti szeretet, a testvéri kötelék.
A könyv ajánlható iskolás gyermekek, vagy a nevek, esetleg saját nevük jelentése iránt érdeklődő, és a verses meséket kedvelő felnőttek, illetve névadás előtt álló leendő szülők számára.

Cikkszám: 9786156191731 Kategóriák: ,

További információk

Szerző
ISBN
Kiadó

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Lányok meséje (ekönyv)” értékelése elsőként
9022 Győr, Bisinger sétány 18. bolt@undergroundkiado.hu


    MINDEN RENDELÉS MELLÉ EGY AJÁNDÉK KÖNYV JÁR!*
    *kivéve e-könyv