Méliusz, a magyar Kálvin életműve – Impressziók

2 250 Ft

Cikkszám: 978-963-12-3698-9 Kategóriák: ,

Leírás

Méliusz:
Méliusz Juhász Péter a magyar reformáció meghatározó alakja, kiemelkedő vezetője, mégis a XXI. század elején a laikus közönség nagyon keveset tud erről a nagy hatású egyházi személyiségről, munkásságáról pedig gyakorlatilag semmit. Méliusz nevéhez nemcsak a magyar református egyház megalapítása és megszervezése fűződik, hanem a tulajdonképpeni praktikum, gyakorlatiasság megjelenése a magyar írott nyelvben.
Méliusz Péter az első magyar természettudományos könyv szerzője. Jelentősege nemcsak magyarországi, hanem európai viszonylatban is mérhető: több, mint 200 évvel Linné születése előtt megkísérelte a botanikai- és gyógyismeretek szintézisét az 1578-ban, jóval halála után, Heltai Gáspárné által kiadott Herbáriumában.

Impressziók:
Az ilyen világ csak alkoholistákat, nyugtató-függőket, drogosokat és egyéb boldogtalan embereket tud kitermelni magából.
Meguntam ezt a semmitmondó pénzhajszát és figyelmem lelki síkra tért. Nem érdekel a korszerűbb, a gyorsabb, a kedvezőbb, a szebb, a több és a hasznosabb.
Engem aztán egyáltalán nem motiválnak a kedvezőbb hitelek, felőlem meg is ehetik őket. Egykedvűen osonok el a billboardok előtt, a postai levélben, email-ben, sms-ben, újságban és neten, TV-ben és a számítógép monitorán kéretlenül kiugró, és minden elképzelhető szabad felületen támadó, agresszív reklámok is hidegen hagynak. Ez az ócska világ két évtizede dívik itt nálunk.
Az az egy biztos, hogy a zsarolható tömegek tartják fenn ezt az őrületet, pedig ez a mechanizmus már csírájában is élhetetlen és perspektíva nélküli volt.

További információk

Szerző
Kiadó
ISBN 978-963-12-3698-9
Kötés
Megjelenés éve
Oldalszám 200
Szélesség (mm)
Magasság (mm)
Betekintő Olvass bele!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Méliusz, a magyar Kálvin életműve – Impressziók” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük