Barion Pixel

MINDEN RENDELÉS MELLÉ EGY AJÁNDÉK KÖNYV JÁR!*

Nincsenek termékek a kosárban.

Obama – Az út Honolulutól a Fehér Házig, és mindig tovább… (ekönyv)

1 990 Ft

Bokor Pál új könyve Barack Obamáról, az Egyesült Államok 44. elnökéről szól. A szerző először 2008-ban, jóval Obama megválasztása előtt adott közre egy Obama életrajzot Barack Obama szupersztár címmel, mely a mai napig előkelő helyet foglal el a politikai irodalom toplistáin. Eltelt azonban közel három év, így szerzőnk mostani könyve már nem egy feltörekvő amerikai kisebbségi politikusról szól, hanem az új elnök Fehér Házban töltött első két évének értékelését tartalmazza – az elvesztett közbülső választásokkal bezárólag, és persze különös figyelemmel a Kelet-Európára vonatkozó tapasztalatokra. Bokor elsősorban hatalom és tisztesség összeférhetőségének morális kérdéseit boncolgatja az új évszázad talán legérdekesebb politikai karrierjének eddigi tanulságai alapján.

{MORE}

 

Kinek szól ez a könyv? Jeszenszky Géza volt külügyminiszter szerint mindenkinek, aki hivatalból, vagy egyszerűen csak érdeklődőként, kíváncsi Amerikára. A könyv 2008 közepétől követi Obamát közéleti és privát útjain, s teljesen új megvilágítástba helyezi a választási győzelem bizonyos körülményeit. Bizonyítani látszik például, hogy Hillary Clinton ellenében Obama azért kerekedhetett felül, mert a volt first lady kampányszervezete távolról sem volt olyan hatékony mint akkoriban gondolták, Hillary Clintonnak motivációs problémái voltak, s férjének, Bill Clintonnak a közreműködése sok tekintetben viszahúzó erőként működött kampányában. 

Obama eddigi teljesítményét értékelve a szerző arra a következtetésre jut, hogy ha népszerűségvesztés árán is, az új amerikai elnök voltaképpen beváltotta minden fontos választási ígéretét. Noha a törvényhozási választásokon pártja súlyos vereséget szenvedett és elveszítette a kontrollt a képviselőház felett, Obama 2012-ben esedékes újraválasztását csupán az veszélyeztetheti, ha nem tud eredményt felmutatni a munkanélküliség és az államadósság mérséklésében. 

Bokor új könyvét az MTI Fotóarchivumának jóvoltából a világ legjobb hírügynökségi fotósai illusztrálták. Ami pedig a szöveg minőségét illeti, Simonyi András volt washingtoni nagykövet úgy ítéli meg, hogy a magyar Obama- portré „az Obama-jelenség ragyogó és precíz dokumentálása”, Magyarics Tamás, a kötet lektora pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy ez a könyv „a látható felszín mögé behatolva a tágabb összefüggésekre is rávilágít, eszmefuttatásai túlmutatnak az amerikai politikai élet sajátosságain”. 

Beleolvasok

Vásárolja meg a könyvet és gyűjtse be a hűségpontot: 199 pont!
Cikkszám: 9781301381821 Kategóriák: , ,

További információk

Szerző
ISBN
Kiadó
Betekintő Olvass bele!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Obama – Az út Honolulutól a Fehér Házig, és mindig tovább… (ekönyv)” értékelése elsőként
9022 Győr, Bisinger sétány 18. info@rukkola.hu
MINDEN RENDELÉS MELLÉ EGY AJÁNDÉK KÖNYV JÁR!*
*kivéve e-könyv