Porhüvely

(16 vásárlói értékelés)

Egy történet életről, halálról, döntésekről, szeretetről, szerelemről. Egy történet egy nőről, aki fiatal korában talán jól döntött, talán nem. Aki egy csodás életet tud maga mögött, de élhetett volna másképp is.

2 900 Ft

Cikkszám: 978-615-00-5399-8-1-1-1 Kategória:

Leírás

Egy történet életről, halálról, döntésekről, szeretetről, szerelemről. Egy történet egy nőről, aki fiatal korában talán jól döntött, talán nem. Aki egy csodás életet tud maga mögött, de élhetett volna másképp is.

Amikor elérkezik az idő, mindannyian számot vetünk. Felvetődnek a kérdések, a miértek, bevillannak az elszalasztott lehetőségek. Kísérd végig a regény Annáját az életen, aztán állj meg egy pillanatra, és tedd fel magadnak a kérdést:

Valóban azt az életet élem, amit szeretnék?

További információk

Szerző
Kiadó
ISBN9786150056180
Kötés
Megjelenés éve
Oldalszám142
BetekintőOlvass bele!

Porhüvely termékről 16 értékelés

 1. Kósa Klára Anna

  A könyv olvasása közben magával ragadott a történet, teljesen átadtam magam az eseményeknek. Nem tudtam letenni addig, amíg a végére nem értem. A regény egészét átszövik a tiszta, mély érzésű gondolatok. Hihetetlen erővel törtek fel belőlem az érzések, utat engedtem a könnyfolyamnak.

 2. Vild Renáta

  Szinte üvöltött a könyv címe, hogy vegyem a kezembe. Egyszerűen annyira figyelemfelkeltő volt, annyi mindent hordozott magában, hogy muszáj volt elolvasnom.Egy hosszú, fárasztó nap után vettem a kezembe és éjszakába nyúlóan sikerült végigolvasnom. Ahogy pörögtek az oldalak, egyre mélyebben szippantott magába a történet. Rávilágított arra, hogy mi is a legfontosabb. A család, az összetartozás, odaadás, a SZERETET. Ezek az értékek a mai rohanó és stresszes világunkban felülbírálnak mindent. Köszönöm, hogy olvashattam! Szívből gratulálok Pelesz Alexandra!

 3. Horváthné Simola Erika

  “Ó, hát ennyi csak a feladat itt a Földön? Hogy legyek boldog? Ez menni fog…” (Anna)
  Szandi, a kisregényed elolvasása után EZ még jobban fog menni.
  Tudom, hogy rendben van a világ sora, amíg ilyen családok élnek, akikről írtál.
  Gratulálok!
  Abba ne hagyd az írást!

 4. Szabóné Papp Melinda

  A könyv azt sugallja miért, és hogyan érdemes élni. A Szeretet ami Annát körülveszi élete alkonyán, tele megpróbáltatásokkal az felbecsülhetetlen. Nagymamámra gondoltam közben kinek hasonlóan teltek élete utolsó napjai s mi vele lehettünk. Köszönöm, hogy olvashattam. Várom a következőt!

 5. Gyöngyi

  Személyesen vehettem át az írónőtől a könyvet, akinek eddig is sok novelláját olvastam a neten. Letehetetlen volt számomra, a történet miatt is, és a stílusa miatt is. Sokszor könnyes lett a szemem az olvasás során. És elgondolkodtatott, tényleg jól csinálunk mindent? Jól döntöttünk? Van még időnk?
  Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a könyvet, annak is, aki érintett a témában, annak is, aki még nem.
  Köszönöm Szandi az élményt!

 6. Baráth Zoltán

  Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni Alexandra könyvéről! Olyannyira, hogy a könyvespolcos blogomra is írtam róla méltató sorokat.! Kritikát nem tudtam, hiszen nem találtam benne semmi kritizálni valót! Részemről teljes a történet nagyon is élő, emberi érzésekkel, karakterekkel. Ajánlott olvasmány! Iskolában kellene tanítani!

 7. Robár Etelka

  A jó író gondolatokat ébreszt, továbbgondolásra késztet saját valós vagy elkövetkezendő élethelyzeteink kezelése kapcsán. Segít megismerni mások küzdelmeit, hogy a magunkét még tisztábban láthassuk. Lehet, hogy valóban csak a végső számadáskor tudjuk igazán mérlegre tenni életünk megtörtént és a meg nem valósult epizódjainak értékét? A mérleg egyensúlyát az elrendeltetés, a társadalmi elvárások, vagy a döntéseink, ill. azok következményei teremtik-e meg?
  Sok-sok kérdés, mely tovább csilingel bennem a történet olvastán.
  Köszönöm Szandra! Igaz ember, jó író vagy!

 8. Neumajerné Somogyi Andrea

  Nagyon lebilincselő könyv. Teljesen magával ragad a történet, hiszen emberközeli. Árad belőle a szeretet, amellyel egymás felé fordulnak a történet szereplői. Anna , a főhős felnőtt élete kezdetén lemond saját boldogságáról és álmairól. De ez az álom végig elkíséri életét. Nehéz megpróbáltatások várnak rá, de szeretetben, “boldog” emberként éli mindennapjait, szerető férj, gyermekek, unokák. Tisztelet veszi körül. De ő vajon igazán boldog? Hogy alakult volna élete, ha meri vállalni álmait?
  Nagyon szeretem Szandra írásait, mert a közvetlen környezetéből, a hétköznapi ember életéből meríti témáit, egyszerűen, szívhez szólóan ……. megérinti a lelket! Gratulálok!

 9. Fazekasné Léránt Rita

  Csodálatos, magávalragadó írás, tele tiszta és mély érzelmekkel. Sajnos nem tudtam egyszerre kiolvasni, nagyon nehezen tettem le és alig vártam, hogy újra a kezembe foghassam. Nem bírtam ki könnyek nélkül! Egy kicsit talán át is értékelődik az ember, ha elolvassa! Csak ajánlani tudom! 🤗 Köszönöm szépen Szandra!

 10. Magyar Veronika

  Kötelező olvasmány minden halandónak. Tankönyv az élethez, az életről. Lélekemelő, értelmet kap minden gyötrelem. Mindenkinek el kell olvasni, hogy másképp lássunk, szebben, jobban, méltósággal, bölcsességgel.

 11. Ácsné Belina Szilvia

  Csodálatos élmény volt számomra a könyv olvasása. Első gondolatom a tiszta szépség, szeretet. Ez annyira hiányzik a mai rohanó világból. A könyv magávalragadó, letehetetlen, elgondolkodtató. Köszönöm az élményt. Sok ilyen csodás írást szeretnék még olvasni.

 12. Nagyné Márta

  Nagyszerű könyv. Tele érzelmekkel-tegnap olvastam, de még mindig a hatása alatt állok. Bennem is megfogalmazódott, hogy mikor teszünk jót szeretteinkkel: ha ragaszkodunk a végsőkig Értük, vagy ha elengedjük Őket? Nehéz kérdés- még nehezebb döntés.
  Gyönyörű történet. Köszönet érte!

 13. Bubrik Zseraldina

  Már alig vártam, hogy megérkezzen a könyv. Olvasni akartam. Nagyon szeretem Pelesz Alexandra novelláit. Amikor megérkezett a csomag, boldogan nyitottam ki. Tudtam milyen a borítója, de élőben persze sokkal jobban néz ki. Imádom a borítókat, általában az alapján vásárolok könyvet. Néha persze csalódom a szövegben. Mivel ismerem Szandit, tudtam, hogy nem fogok a regényében csalódni. Igazam lett. Egyszerűen olyan fogalmazással írja műveit, hogy aki olvassa, annyira bele tudja magát élni a szerepbe, mintha ő lenne a főszereplő. Szeretem, amikor egyes szám első személyben van megírva. Sokkal jobban értelmezhető a szöveg.
  Főszereplőnk Anna, aki visszamegy a régi időkbe, és újra átéli a gyönyörű, és a szomorú pillanatokat. A legtöbb, melyre gondol, első szerelme, akit soha nem felejtett el, és nem is tudott lezárni. Szeretet, élet, szerelem, család, és ami a legfontosabb, a meghozott döntések.
  A történet számomra lebilincselő volt. Volt, amikor letettem, mert nem akartam a végére érni. De volt, amikor sokat olvastam, mert olvasni akartam. Ha valaki a boldog életről, és annak buktatóiról szeretne olvasni, tudom ajánlani ezt a könyvet. Senki nem fog benne csalódni.

 14. Harangozó Hajnalka

  Magával ragadó kisregény. Rövid, de egy egész élettörténetet mesél el. Döntések sorozatán, eseményeken vezet kereszül a főhős életében. Egy fiatalkori döntés egy egész életre szóló belső vívódást okoz, de ugyanakkor kapaszkodót is jelent sok-sok helyzetben, amivel az élet előáll, amikor már feladná.
  Nemcsak egy számvetés saját magunkkal, hanem annál sokkal több.
  Csak az tud ilyen mély érzésű, valódi történetet írni, akiben ezek az érzések megvannak. Gratulálok, Szandra! Remek könyv.

 15. Németh Nóra

  Csak sikerült meghatódnom,pedig küzdöttem ellene. Zsigerileg mellbevágó ahogy az ember ráismer gyarlóságára ,lelkének fájdalmára.Életet lehel gyermekeibe és elfojtja bánatát.Hálát ad és pöröl gyávasága miatt. Érzéseit temeti és szeretteit ünnepli.Köszönöm!:)

 16. Edőcs Márta

  Nagy örömmel és szeretettel vettem kezembe Szandi könyvét. Annyira ismerős a téma, a helyzet, hisz magam is végigkísértem mindkét szülőmet egy nagyon hasonló úton az elválásig. Jó lett volna ezt a könyvet előtte a kezembe venni, hogy lássam, nem vagyok-vagyunk- egyedül a kérdésekkel, kétségbeeséssel, érzésekkel.
  Ajánlom mindenkinek! Aki volt hasonló helyzetben azért, aki még nem volt, annak meg pont azért, hogy amikor ott lesz emlékezzen rá.

Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük