Vadmadarak

3 200 Ft

Cikkszám: 978-963-12-3692-7 Kategóriák: , ,

Leírás

A második világháborút követően Erdély egyik városában a román rendőrség letartóztatja a magyar diákok egy csoportját azzal a váddal, hogy a bevonuló román és szovjet hadsereg fegyveres megtámadására szervezkedtek. Tizennégy 16 éves fiút állítanak hadbíróság elé. A képtelen vádakat ugyan nem lehet bizonyítani, ennek ellenére egy-ötévi börtönre ítélik őket. Gyilkosok, rablók, maffiózók közé kerülnek.
Kiszabadulásuk után többen Magyarországra szöktek, új életet kezdtek. Több mint hatvan év eltelte után az egyik hazalátogató – a regény szerzője – váratlanul összetalálkozik az őt letartóztató egykori román titkosrendőrrel. Nagy nehezen ráveszi, üljenek le, és tisztázzák a titkot: kik, hogyan, milyen céllal szervezték be a diákokat. Őszinte vallomásuk nyomán titkok, izgalmas részletek tárulnak fel, és bepillanthat az olvasó a könyörtelen börtönvilág „mindennapjaiba” is.
A történet cselekménye 1946 és 1947 között játszódik, olyan korban, amellyel eddig a hivatalos történelemtudomány is alig foglalkozott. Az izgalmas olvasmány részben ezt a hiányt is pótolja.

További információk

Szerző
Kiadó
ISBN 978-963-12-3692-7
Kötés
Megjelenés éve
Oldalszám 270
Szélesség (mm)
Magasság (mm)
Betekintő Olvass bele!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Vadmadarak” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük