Vérrel vagy ármánnyal?

Polcon = Megrendelésed leadásával a könyv azonnal átvehető/küldjük neked postán.

1 860 Ft

Cikkszám: 978-963-12-8965-7 Kategória:

Leírás

Jelen könyvecske témája a Bizánci Birodalom külpolitikája a makedón császári dinasztia idején. A középkori történelem egyik legérdekesebb periódusának tartom ezt az időszakot, különös tekintettel a bizánci vonatkozásokra. Ahogy többen is fogalmaznak, Bizánc olyan, mintha híd lenne az ókor és a középkor között, s ezt én is így gondolom. Történetének legnagyobb része már a középkorban zajlik, de az ókori Rómától örökölt jellemvonásait nem tudja levetkőzni magáról úgy a külpolitikát, mint a belpolitikát tekintve.
Könyvem címe: Vérrel vagy ármánnyal? A vér a harcot, az ármány a diplomáciai eszközöket, bevetett fortélyokat takarja. Vajon Bizánc minden áron a konfliktust kereste, és minden esetben fegyverhez nyúlt? Netán az esetek többségében inkább a diplomácia eszközeit alkalmazta? Ezekre a kérdésekre munkám összegzésében igyekszem kielégítő választ adni.

A mű szerzője a Debreceni Egyetemen végzett történelem szakon 2010 elején. Jelen könyv elsőként szakdolgozat formájában született meg, s annak kisebb fokú átdolgozását tartja kezében az olvasó.

További információk

Szerző
Kiadó
ISBN 978-963-12-8965-7
Kötés
Megjelenés éve
Oldalszám 104
Szélesség (mm)
Magasság (mm)
Betekintő Olvass bele!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Vérrel vagy ármánnyal?” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük